miercuri, 30 iunie 2010

To All of You...




...Romanian girls in the night clubs,
wasting your lives for the wrong guys,
dreaming away of the best day,
too scared to believe that is today...

To all of you,
Romanian girls by the seaside,
living your lives for the first time,
dreaming away at the sunrise,
too scared to let go of your old ties...

To all of you,
Romanian girls in the moonlight,
taking a chance for the first time,
dreaming away at the best night,
too scared to believe it is tonight...



...I wish you could take some time to be happy.

miercuri, 2 iunie 2010

...Smile

I heard a joke once: Man goes to doctor. Says he's depressed. Says life is harsh and cruel. Says he feels all alone in a threatening world. Doctor says, "Treatment is simple. The great clown Pagliacci is in town tonight. Go see him. That should pick you up." Man bursts into tears. Says, "But doctor... I am Pagliacci." Good joke. Everybody laugh. Roll on snare drum. Curtains.
Rorschach, Watchmen (2009)

Asta e unul dintre fragmentele mele preferate din filme. Cum zicea Cristian Tudor Popescu aseara, la "Nocturne", pe TVR1: exista in fiecare film un moment unic, o sclipire de geniu, care face ca filmul ala sa iasa din anonimat si sa iti ramana pentru totdeauna intiparit in memorie. Pentru mine, asta e unul dintre ele si asta pentru ca mi se intampla cateodata sa ma regasesc in cuvintele alea. Asta e unul dintre acele momente.
De cand ma stiu, mi-a placut sa ajut oamenii, pentru ca atunci cand ii ajut simt ca ma ajut pe mine. Si ajutorul meu nu e unul fizic, ci moral. Si nu mi-l cer ei, ci mi-l ofer singur. Am un talent, ca sa zic asa, in a-i face pe altii fericiti, de a le readuce buna dispozitie in momentele in care sunt cu moralul la pamant. Asta pentru ca nu suport sa am in jurul meu fete triste, pentru ca ma intristez si eu imediat.
Nu, nu cred ca banii aduc fericirea, ci o vorba buna si un zambet spuse la timpul potrivit. Asta e reteta mea infailibila pe care o folosesc mereu. Si doresc nimic in schimb, pentru acest mic serviciu. Ma astept doar ca, la momentul potrivit, sa mi se intoarca favorul. Dar rareori se intampla, fara ca eu sa il cer...
Asa ca da, cateodata ma simt Pagliacci, clovnul care poate sa ii faca pe ceilalti fericiti, dar nu si pe el. Ce trista mi se pare fericirea asta acum...